Zeilen vanuit Muiden

Een klasse apart

Muiden, rijk aan cultuur en historie

Muiden is de ideale opstaphaven voor een dagje op het water. Centraal gelegen in het land. Befaamd en geliefd bij watersportliefhebbers. De thuishaven van Koningin Beatrix en haar familie. Rijk aan cultuur en historie. Centraal in het dorp de Grote Zeesluizen van Muiden, gebouwd in 1672. Wanneer u de haven verlaat ziet u rechts het kasteel van Floris V, het  Muiderslot. Links ziet u wellicht de ‘Groene Draeck’ van Koningin Beatrix liggen, afgemeerd aan de steigers van de Koninklijke Roei&Zeil vereniging. Ligt het schip er niet, dan is ze vast op het water…

Pampus

Op het water vindt u trouwens ook het forteiland Pampus, pal voor de havenuitgang. Met tegenwoordig een boeiende multimedia expositie over de geschiedenis van het fort.

Even terug naar Muiden

Pal aan de sluis ligt het ‘wereldberoemde’ terras van café Ome Ko. Aan de andere kant van de sluis vindt u het terras van restaurant ‘De Doelen’, al tientallen jaren een trekpleister voor kenners. Langs de centrale Herengracht vindt u vele monumentale pandjes met daarin bijvoorbeeld een zeer goed Italiaans restaurant en verderop een heerlijke IJssalon. En het bekende restaurant ‘Graaf Floris V’. Leuke winkeltjes met verleidelijk aanbod. Omdat het leven  gevierd moet worden. En dat kan in Muiden!

Ligplaats, route & parkeren

De Grote Jager heeft haar ligplaats bij jachtwerf Van Vliet in Muiden (voor navigatie: Zeestraat 48). U kunt als gast van de Grote Jager gratis parkeren op het terrein van de werf. Bij aankomst bij Zeestraat 48 te Muiden slaat u rechts af door de twee hekken, en nu bevind u zich op het parkeer terrein waar u uw auto kunt parkeren. Wanneer u nu rechtdoor loopt komt u direct bij de Grote Jager / LE 196 uit.

ligplaats lemsteraak muiden

ligplaats lemsteraak muiden


Ook zeilen met de Lemsteraak?

Vraag snel meer informatie aan!

Naam
Email
Telefoon
Aantal personen
Vaardatum
Opmerkingen

Contact

De Grote Jager is onderdeel van

Muiden Maritiem BV

Naarderstraat 5-7
1398 XR Muiden

info@muidenmaritiem.nl
(0294) 264 860

Follow us

Altijd als eerste op de hoogte van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief!